BM Kıbrıs ile İlgili Açıklamalar Yaptı

Editör: Elif Gülerden DÜNYA 15 Ekim 2018
Oy Ver : 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Hiç Oy Yok)

Antonio Guterres; Birleşmiş Milletler adına Genel Sekreter olarak çalışan biri. Guterres; geçtiğimiz günlerde bir Güvenlik Konseyi sırasında Kıbrıs’a dair bir rapor yayınladı. Raporda yer alan çözüm odaklı bilgilere bakıldığında Kıbrıs için çözümler arandığını görmek mümkün.

Guterres Kıbrıs Raporunu Sundu

Birleşmiş Milletler; bir Güvenlik Konseyi Toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantı sırasında Guterres tarafından hazırlanan rapor oldukça dikkat çekti. Bir sunum halinde aktarılan raporun Kıbrıs için oldukça detaylı çözümlere değindiği de dikkatlerden kaçmadı.

Guterres bu konu için özel olarak kendi danışmanı olan Jane Holl Lute’u görevlendirdi. Görevinin tamamlanması ile birlikte Lute ve Guterres bir istişare gerçekleştirdi ve arından rapor ortaya çıktı.

Kıbrıs için sunulan çözümler arasında iki farklı toplumun bir araya getirilmesine dair olan çözümler dikkat çekiciydi demek mümkün. Sunum basına açık bir şekilde gerçekleştirildiği ve sonrasında da açıklamalar yapıldığı için de fazlasıyla dikkat çekti.

Kıbrıs İçin Çıkmaz Geride Kaldı

Kıbrıs konusunun detaylı bir şekilde ele alındığı rapor; Kıbrıs’ta yaşayan iki kesim için artık sert günlerin olmadığını belirtti. Halkın; birbirleri ile çözüm odaklı bir tavır içinde olduğunu da belirten Guterres; ufukta barış göründüğünün de altını çizdi. Ada içerisinde yapılabilecek olan bir dizi çözüm hareketinden bahseden Guterres; Kıbrıs için barış dolu bir geleceğin de imkansız olmadığını düşündüğünü toplantı sırasında dile getirdi.

Çözüm önerileri; refah, büyüme gibi unsurları da kapsıyordu.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Tema Tasarım | Osgaka.com